desktop version →
Ivermectine
Visa CardMaster Card

Ivermectine (Stromectol) kopen voor mensen in Belgie

Ivermectine tabletten zijn een populair antiparasiticum dat is goedgekeurd door de Food and Drug Administration. Het is momenteel de meest doeltreffende en veilige behandeling voor rivierblindheid en andere filariasis, die tot voor kort wijdverbreid was in warme klimaten. De makers van het medicijn, William Campbell en Satoshi Omura, wonnen in 2015 de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde.

Sinds het midden van de jaren zeventig wordt aan het Kitasato Instituut in Tokio onderzoek gedaan naar micro-organismen met een anti-helminthische werking, in samenwerking met het team van William Campbell van Merck and Co. Ze isoleerden een ongewone stam van Streptomyces bacteriën. Hun producten doodden, zelfs in lage concentraties, doeltreffend een breed scala van nematoden, insecten en mijten, zonder de warmbloedige gastheren te schaden. De stof kreeg de naam avermectine.

Het product ivermectine is een nieuwere en verbeterde synthetische versie. De doeltreffendheid is hoger en de bijwerkingen zijn minimaal. De werking van ivermectine is gedeeltelijk gebaseerd op de specifieke blokkering van glutamaat -Cl ionenkanalen in nematoden en geleedpotigen. Zoogdieren hebben deze receptoren niet en worden daarom niet beïnvloed.

De ontstekingsremmende en antivirale effecten van het product zijn reeds ontdekt tijdens het wijdverbreide gebruik ervan bij de behandeling van wijdverbreide filariasis in de tropen. Wetenschappers hebben de doeltreffendheid tegen RNA-virussen, waaronder influenza, het Zika-virus, HIV en Dengue-koorts gedocumenteerd.

In de nasleep van de COVID-19 pandemie is de belangstelling voor het geneesmiddel weer aangewakkerd. De verwekker ervan, SARS-CoV-2, is een enkelstrengs RNA-virus. Australische wetenschappers infecteerden een niercelcultuur van een Afrikaanse groene aap met het coronavirus en voegden twee uur later ivermectine toe aan de reageerbuis. In twee dagen tijd verminderde het geneesmiddel de hoeveelheid viraal materiaal met een factor 5.000 in vergelijking met controlemonsters. Co-auteur van de nieuwe studie, Dr Caylee Wagstaff, zegt dat ivermectine voorkomt dat virale eiwitten in de kern van de cel komen, waardoor de voortplantingscyclus van het virus wordt onderbroken. Dit maakt het tot een veelbelovend instrument, niet alleen voor de behandeling van de ziekte, maar ook voor het voorkomen van besmetting door eventuele nieuwe stammen.

De meest effectieve en veilige ivermectinetablet is de originele Stromectol, van een van de oorspronkelijke makers van het geneesmiddel, Merck & Co., USA. Er zijn steeds meer studies die de doeltreffendheid en veiligheid van het geneesmiddel bij coronavirusziekte aantonen, maar een preventieve behandeling moet eerst met uw arts worden besproken.

Indicaties voor het gebruik van Ivermectine (Stromectol)

De officiële indicatie voor Stromectol is intestinale strongyloïdiasis, onchocerciasis (rivierziekte) en elephantiasis (elephantiasis). Gebruik bij andere nematoden is ook mogelijk:

 • enterobiasis;
 • ascariasis
 • trichocephaliasis;
 • verschillende filariasis.

Het wordt ook gebruikt bij de behandeling van ziekten die worden veroorzaakt door geleedpotigen - mijten en insecten (demodicosis, pediculosis, scabies), wanneer zowel antiparasitaire als ontstekingsremmende effecten nodig zijn, bijvoorbeeld bij rosacea.

Off-label ivermectinetabletten voor mensen worden ook aanbevolen voor COVID-19, zowel voor behandeling als voor preventie. Het onderzoek is nog gaande, dus het is noodzakelijk om met uw arts een regime af te spreken. In geen geval mogen diergeneesmiddelen met een soortgelijke samenstelling aan uzelf worden voorgeschreven als zelfmedicatie.

Het werkzame bestanddeel van Stromectol

Het actieve ingrediënt is ivermectine. Het is een natuurlijk derivaat van avermectine dat een uitgesproken antiparasitaire werking heeft op larven en geslachtsrijpe stadia van nematoden van het maagdarmkanaal en de longen, larven van onderhuidse, nasofaryngeale en maagvliegen, luizen, bloedzuigers en sarcoptoïde mijten. Met zijn krachtige anthelmintische, insectendodende en acarendodende werking wordt ivermectine gebruikt als actief bestanddeel van veterinaire antiparasitaire middelen met een breed spectrum. Stromectol voor mensen wordt ook voorgeschreven tegen ectoparasieten (schurft) en voor de behandeling van onchocerciasis.

Bovendien heeft het een ontstekingsremmend effect door de productie van door lipopolysacchariden geïnduceerde ontstekingscytokinen te remmen. Het werkingsmechanisme bij de behandeling van inflammatoire huidlaesies bij rosacea is nog niet volledig bekend. Dat zou kunnen komen door zowel de ontstekingsremmende werking als het vermogen om Demodex mijten te doden. Het is mogelijk dat beide mechanismen werken.

Kan ik Ivermectine (Stromectol) zonder recept kopen?

Stromectol is in de meeste delen van de wereld een receptplichtig geneesmiddel. Als u het geneesmiddel nodig hebt en niet naar een arts kunt gaan, kunt u ivermectine zonder recept kopen bij een online apotheek. Het is een handige oplossing waarmee u tijd kunt besparen door naar ziekenhuizen te gaan en het product te kopen dat u nodig hebt.

Prijs Ivermectine (Stromectol) online apotheek in Belgied

Ivermectine is een van de populairste antiparasitaire middelen ter wereld, een veilig en doeltreffend analoog van avermectine. En de makers ervan wonnen in 2015 de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde. Tegelijkertijd is de prijs van ivermectine in de apotheek relatief laag.

Tegenwoordig wordt het gebruikt voor de behandeling van worminfecties veroorzaakt door rondwormen, schurft, pediculose en rosacea. Het bestaat in drie verschillende vormen: tabletten voor oraal gebruik, lotion en crème voor uitwendig gebruik. "Topisch" betekent dat het op de huid moet worden aangebracht. Elke vorm heeft een andere gebruiksindicatie.

 • Tabletten worden gebruikt om parasitaire infecties te behandelen. Ze worden meestal voorgeschreven voor onchocerciasis, strongyloidiasis en elephantiasis. Ze worden ook gebruikt voor ingewikkelde gevallen van schurft en massale uitbraken in gesloten gemeenschappen zoals verpleeghuizen. Het is een voorgeschreven medicijn.
 • Ivermectine lotion wordt gebruikt om hoofdluis te behandelen. Het is verkrijgbaar zonder recept.
 • Ivermectinecrème wordt gebruikt om rosacea te behandelen en is ook zonder recept verkrijgbaar.

Aanbevolen doseringen voor de behandeling van verschillende ziekten:

 • Strongyloïdiasis - een eenmalige orale dosis is ongeveer 200 microgram per kilogram lichaamsgewicht;
 • onchocerciase - een eenmalige orale dosis van ongeveer 150 microgram per kilogram lichaamsgewicht;
 • Demodecose bij volwassenen - een enkele dosis van het geneesmiddel is 200 microgram/kg of 12 mg
 • hoofdluis - 200 µg/kg oraal in één dosis of als lotion voor uitwendig gebruik;
 • schurft - een eenmalige dosis van 200 mcg/kg kan zo nodig na 14 dagen worden herhaald;
 • gnastomosis - 200 microgram/kg eenmaal;
 • rosacea - eenmaal daags gedurende maximaal 4 maanden.

Hoe Ivermectine werkt

Het belangrijkste werkzame bestanddeel, ivermectine, wordt sinds het einde van de 20e eeuw in de wereldgeneeskunde gebruikt. Het staat op de lijst van essentiële geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de doeltreffendheid ervan wordt erkend door de FDA. Het werkt door directe en specifieke interactie met het zenuwstelsel van de parasiet, zonder effect op zoogdieren. De stof bindt zich aan chloridekanalen in ongewervelde zenuw- en spiercellen die worden gereguleerd door gamma-aminoboterzuur (GABA) en glutamaat en leidt tot verlamming en dood van de parasiet. Stromectol tabletten onderbreken effectief de ontwikkelingscyclus van de parasiet, inclusief het verstoren van zijn embryogenese, en helpen de verspreiding van de infectie te voorkomen.

Tegelijkertijd heeft het geneesmiddel een ontstekingsremmend effect door de productie van ontstekingsbevorderende cytokinen te remmen. Daardoor kan het worden gebruikt waar zowel ontstekingsremmende als -remmende effecten nodig zijn, zoals bij de behandeling van rosacea. Verschillende recente studies hebben aangetoond dat ivermectinetabletten een coronavirusinfectie voorkomen indien ze onmiddellijk na de infectie worden ingenomen.

Het kan zich binden aan het S1-eiwit van SARS-CoV-2, waardoor het wordt geneutraliseerd. Antilichamen gevormd na het gebruik van de vaccins van Pfizer en Moderna hebben een vergelijkbaar effect en remmen het COVID-19-virus. Binding aan het spike-eiwit SARS-CoV-2 helpt voorkomen dat het virus zich bindt aan de ACE-2-receptor voordat het de cel binnenkomt of aan siaalzuurreceptoren in de cel. Bijgevolg voorkomt het ofwel infectie bij het begin, ofwel hemagglutinatie, het proces van erytrocytenaanhechting en -afzetting dat bij covide het ziekteverloop verergert en de prognose aanzienlijk verslechtert.

Sommige deskundigen betwijfelden of het effectief zou zijn om het ivermectine-coronavirus niet "in vitro" maar in een levend organisme te behandelen, of het mogelijk zou zijn om de juiste concentratie van de stof in de weefsels te bereiken, die overeenkomt met die welke in het experiment is gebruikt. In feite is dat niet nodig; grote hoeveelheden van het middel worden alleen in experimenten gebruikt. Een levende persoon heeft veel minder nodig; zijn immuunsysteem vernietigt het virus parallel met het geneesmiddel, waardoor het positieve effect ervan wordt versterkt.

Dosering van Ivermectine (Stromectol) voor mensen

Degenen die besluiten om ivermectine zonder recept online te kopen, moeten zeker de dosering controleren. In de gebruiksaanwijzing wordt aanbevolen de dosering te berekenen op basis van het lichaamsgewicht en de leeftijd van de persoon. De eenmalige dosis voor behandeling is 200 µg per 1 kg lichaamsgewicht. Als een patiënt 70 kg weegt, is de eenmalige dosis 12 mg. Wat kinderen betreft, als een kind meer dan 15 kg weegt - de dosering is 150 mcg per kilogram gewicht. Bij volwassenen die voor onchocerciase worden behandeld, wordt een eenmalige dosis om de 12 maanden aanbevolen, en bij ernstige infecties kan een aanvullende dosis om de 3-6 maanden nodig zijn.

Standaard aanbevelingen voor andere ziekten:

 • Schurft - 0,2 mg/kg.
 • Demodex bij volwassen patiënten - 12 mg.
 • Hoofdluis - 200 µg/kg.

Als de reden om Ivermectine kopen corona is, is de dosering bij benadering als volgt:

 • Voor een volwassene tot 80 kg: 2 tabletten (elk 6 mg) en per dag, een kuur van 2 dagen.
 • Bij een lichaamsgewicht tussen 80 en 110 kg: 3 tabletten (elk 6 mg) per dag, gedurende 2 dagen.
 • Meer dan 110 kg: 4 tabletten (elk 6 mg) per dag gedurende 2 dagen.

Hoe u het geneesmiddel moet innemen

Als u besluit Stromectol online te kopen, zorg er dan voor dat u de wijze van inname aangeeft. Bij de behandeling van helminthinfecties en coronavirusinfecties wordt het geneesmiddel 's ochtends ingenomen, altijd op een lege maag. Drink een glas water. Het is verboden om sap te drinken omdat het de effectiviteit van de behandeling vermindert. Zo nodig kan het na een maaltijd (na twee uur) worden ingenomen.

Mensen met een geschiedenis van gastritis of maagklachten na gebruik van dit geneesmiddel moeten de enkele dosis verdelen in twee doses met een tussenpoos van 3 uur. Dit zal de negatieve effecten op het maagdarmkanaal helpen verminderen.

Ivermectine tegen parasieten

Ivermectine (stromectol) is in de eerste plaats een antiparasitair geneesmiddel. De belangrijkste toepassingen zijn:

 • Filariasis (onchocerciasis en elephantiasis) wordt veroorzaakt door rondwormen die eerst het lymfestelsel aantasten. In het eerste geval tasten de wormlarven de oogballen aan, waardoor blindheid ontstaat. In de tweede veroorzaken volwassen filarias lymfatische stase, wat leidt tot ernstige vergroting van de benen.
 • Strongyloidiasis veroorzaakt door darmwormen, een microscopische worm die via de huid door besmette grond het lichaam binnendringt. Het migreert dan naar de darmen, waar het jarenlang asymptomatisch kan blijven. Tekenen van de ziekte verschijnen wanneer het immuunsysteem verzwakt is.

Andere spoelwormen worden niet vermeld in de gebruiksaanwijzing, maar het off-label geneesmiddel kan worden gebruikt ter bestrijding van parasieten zoals ascariden, spoelwormen, vlasoglas en trichinella. Stromectol voor mensen bestrijdt ook exoparasieten zoals schurftmijten, acne kwade droes en luizen - hoofdluis, luizen en schaamluis.

Ivermectine tegen schurft

ivermectine kopen wordt vaak aanbevolen bij besmetting met schurftmijten (Sarcoptes scabiei). Deze parasiet dringt de huid binnen en veroorzaakt jeuk die 's nachts vaak erger wordt. Binnen twee tot zes weken na de besmetting ontstaat uitslag in de vorm van kleine, rode, zeer jeukende bultjes op de ledematen en romp, liezen of oksels, tussen de vingers, op de huid van de handen, voeten, polsen, ellebogen, billen en geslachtsdelen. Secundaire complicaties zoals impetigo (ontsteking van de huidcellen) en cellulitis (ontsteking van de onderhuidse lagen) kunnen optreden als niet tijdig met de behandeling wordt begonnen. Een bacteriële infectie kan ook voorkomen.

De ziekte wordt gewoonlijk behandeld met 5% permethrin, 0,5% malathion op waterbasis, 10-25% benzylbenzoaatemulsie of 5-10% zwavelzalf.

Als deze niet werken, is het de moeite waard om stromectol te kopen. Een dubbele dosis van het middel, eventueel in combinatie met uitwendige middelen, zorgt er gegarandeerd voor dat de parasiet verdwijnt. Deze kuur is ook geïndiceerd voor Noorse schurft en voor uitbraken in drukke en permanente plaatsen zoals bejaardentehuizen of plaatsen waar mensen worden vastgehouden.

Ivermectine voor de behandeling van rosacea

Het wordt meestal voorgeschreven voor het papulopustulaire subtype van rosacea. Het kan zowel een ontstekingsremmend effect hebben als het doden van Demodex mijten, die rosacea veroorzaken en verergeren. Ivermectinecrème wordt meestal voorgeschreven, maar het is mogelijk om ivermectine zonder recept te kopen.

Geneesmiddelen tegen het coronavirus

s Werelds toonaangevende farmaceutische bedrijven zijn op zoek naar een effectief middel tegen de ziekte die wordt veroorzaakt door het SARS-CoV-2 coronavirus. Er zijn verschillende medicijnen die positieve resultaten hebben laten zien.

Hydroxychloroquine (Plaquenil) en chloroquine

Dit zijn synthetische zouten van kinine die, afgezien van hun antiprotozoaire werking, de ontwikkeling van de ziekte van het coronavirus doeltreffend kunnen remmen. Ze handelen op drie manieren:

 • veranderen de zuurgraad in de lichaamscellen, waardoor het virus niet kan binnendringen en bestaande cellen worden vernietigd;
 • ze werken ontstekingsremmend;
 • verminderen de niveaus van de cytokines IL-1 en IL-6, en voorkomen buitensporige en ongepaste reacties van het immuunsysteem, zoals cytokinestormen.

Stromectol

Er is een consistent patroon waargenomen - in regio's waar Ivermectine op grote schaal wordt gebruikt voor de behandeling van parasitaire ziekten, of waar het is opgenomen in een coronavirusprotocol, zijn de morbiditeits- en mortaliteitsstatistieken veel beter, vooral gezien het lage niveau van de geneeskunde in het algemeen. Het geneesmiddel vermindert effectief de virale belasting en voorkomt schade aan organen. Uit computersimulaties is gebleken dat ivermectine een van de hoogste bindingskrachten heeft op het SARS-CoV-2 spike-eiwit. Het pakt het virus aan, neutraliseert het en brengt geen schade toe aan het lichaam van de patiënt.

Generiek of origineel geneesmiddel

Generieke geneesmiddelen zijn equivalenten van originele geneesmiddelen die verlopen zijn of waarop oorspronkelijk geen octrooi rustte. Zij bevatten dezelfde werkzame stof in dezelfde hoeveelheden, zijn vaak van gelijke kwaliteit, doeltreffendheid en veiligheid en zijn in dezelfde vorm verkrijgbaar. Het origineel en het generiek hebben dezelfde internationale algemene benaming, maar de handelsnaam kan door de fabrikant worden veranderd, evenals het uiterlijk van het geneesmiddel en de verpakking. Kleine verschillen kunnen bestaan in de samenstelling van de hulpstoffen. De werkzaamheid verschilt ook vaak door de ongelijke kwaliteit van de grondstof, die verschillende toelaatbare onzuiverheden kan hebben.

Ivermectine is een generiek geneesmiddel dat wordt gebruikt bij volwassenen en sommige kinderen. Het oorspronkelijke geneesmiddel heet STROMECTOL en wordt gemaakt door Merck. SKLICE lotion voor de behandeling van pediculose en Soolantra crème voor rosacea zijn ook verkrijgbaar als OTC-producten. De prijs van ivermectine is lager dan die van de originelen. Generieken hebben hun prijzen kunnen verlagen door goedkopere grondstoffen en hulpstoffen te gebruiken. Ook hoeft de fabrikant geen geld uit te geven aan zijn eigen onderzoeksinstituten en laboratoria, omdat hij kant-en-klare formules gebruikt in plaats van ze te ontwikkelen.

Opmerkingen van Ivermectine-deskundigen

Dr Kayleigh Wagstaff (Australië): "Ivermectine voorkomt dat het virus de kern van de geïnfecteerde cel binnendringt. Hierdoor stopt de cyclus van virusontwikkeling: de synthese van viraal RNA en het ontstaan van talrijke nieuwe virusdeeltjes wordt onmogelijk."

Dr. Tess Lowry (UK): "Ivermectine helpt. Het enige probleem met het bewijs is dat iemand onophoudelijk probeert het ongeloofwaardig te maken."

Dr. Pierre Corey (USA): "Een van de eerste signalen over de effectiviteit van ivermectine voor C19 kwam van verpleeghuizen in Frankrijk waar een uitbraak van schurft was en alle bewoners werden behandeld met ivermectine ... het aantal infecties werd gehalveerd ... er vielen geen doden..."

Ilya Chvala, adjunct-directeur, FGBU VNIIZH (Rusland): "De antivirale activiteit van ivermectine in celkweek (in vitro) wordt al meer dan tien jaar bestudeerd. Deze activiteit is gevonden tegen een aantal virussen...".

Veniamin Zaitsev, biochemicus (Rusland): "Volgens algemene gegevens is de werkzaamheid van ivermectine als profylactisch middel 86%, met een vroegtijdig behandelingspercentage van 72%."

Alejandro Krolewiecki, arts infectieziekten (VS): " ... mensen die een hogere concentratie ivermectine opnamen hadden een duidelijkere, snellere en intensievere eliminatie van het virus."

Bijwerkingen en contra-indicaties

Als u ivermectine online gaat kopen, zorg er dan voor dat u geen contra-indicaties heeft om het in te nemen. Deze omvatten:

 • Allergie voor een bestanddeel van het geneesmiddel,
 • astma;
 • Zwangerschap en borstvoeding.

De meest voorkomende bijwerkingen van de tabletten zijn voorbijgaande tachycardie en duizeligheid, misselijkheid en diarree, huiduitslag en slaperigheid. In de meeste gevallen zijn deze niet levens- of gezondheidsbedreigend en gaan ze vanzelf over als u stopt met het innemen van het geneesmiddel. Stromectol mag niet tegelijk met warfarine worden ingenomen of ter voorkoming van ascariasis. Een overdosis kan buikpijn, misselijkheid, braken, urticaria en diarree veroorzaken.

Vraag - Antwoord

Zijn de kosten van ivermectine afhankelijk van de vorm die ik gebruik (tablet, lotion of crème)?

Ja, de prijs van ivermectine in de apotheek en de mogelijkheid om het te kopen zonder eerst een arts te raadplegen, hangen af van de vorm die u gebruikt. Sklice lotion is bijvoorbeeld zonder recept verkrijgbaar, evenals Solantra crème. Om tabletten te kopen, vragen de meeste apotheken om een recept. Deze kosten meestal minder, vooral als u een generiek geneesmiddel kiest in plaats van een gepatenteerd geneesmiddel. Tabletten zijn goedgekeurd om parasitaire infecties zoals wormbesmettingen te behandelen. Uw arts zal u helpen de beste vorm van het geneesmiddel te kiezen nadat de juiste diagnose is gesteld.

Hoeveel is een dosis ivermectine 3 mg vergeleken met een dosis van 12 mg?

De dosering wordt bepaald door de arts, afhankelijk van het lichaamsgewicht en de diagnose van de patiënt. De kosten van tabletten met minder werkzame stof kunnen lager zijn dan de kosten van een hogere dosis. Als u echter een grote hoeveelheid van het geneesmiddel tegelijk moet innemen, is het goedkoper om ivermectine 12mg te kopen dan 3mg en één tablet in te nemen in plaats van 4.

Waar is het beter om Stromectol te kopen bij een online of offline apotheek in Belgied?

In de huidige pandemie raden artsen sterk aan om zoveel mogelijk aankopen op afstand te doen, zonder naar offline verkooppunten te gaan, om de concentratie van mensen in afgesloten ruimten te beperken. Bovendien kan de prijs van ivermectine in online apotheken veel lager zijn, zelfs met gratis levering aan huis of postkantoor.

Iwermektyna Priligy
mobile version →